Kremalı Santili Tırtıklı Kurabiye – Benim Tatlı İkramlarım

Kremalı Santili Tırtıklı Kurabiye tarifi için,

Çırpılmış krema ve unu bir karıştırma kabına alın ve karıştırın.

Üzerine sıvı yağı ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.

Hamurdan ceviz parçaları alıp yuvarlayalım ve biraz yassılaştıralım.

Kurabiyeleri yağlı kağıt serili tepsiye dizip tırtıklı bıçakla hafifçe bastıralım.

O halde kurabiyeleri 170°C’ye ısıtılmış fırında pişmeye bırakalım.

Kurabiyelerin altı pembeleşmeye başlayınca fırını kapatın ve kurabiyeleri fırında soğumaya bırakın.

Çerezleri istediğiniz sıklıkta gönderebilirsiniz.

Fırından çıkan kurabiyeler eski kurabiyelere göre yumuşak ve çok sıcak oluyor kurabiyeler tamamen soğumadan dokunmayın arkadaşlar hepiniz yanabilirsiniz ve kurabiyeler çok kırılgan oldukları için çabuk dağılır.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın