Ocakta baget tüttürüyoruz.
Daha sonra yıkayıp tencereye koyuyoruz soğan ve sarımsağı serpip bagetlerin üzerine serpiyoruz.
İki parmağımızı hissedecek kadar su döküp pişiriyoruz.
Bagetler pişerken havuç ve patatesleri ekleyip jülyen kesiyoruz.
Kabakların kabuklarını soyup halka halka kesip hepsini derin bir kaba koyuyoruz üzerine zeytinyağı, tuz, kekik ve baharatları koyup iyice karıştırıp fırına veriyoruz ve ısıttığımız fırına veriyoruz. 180°C’de.
Şimdi pişen bagetleri ocaktan alıyoruz ve biraz soğuyunca kemiklerinden ayırıp eziyoruz.
Fırına attığımız krediyi alıp bir kaseye malzemeleri alıyoruz, aynı kredi üzerine kırılmış bagetleri yayıyoruz, fırından çıkardığımız kabak, patates ve havuçları yayıyoruz, eritilmiş yoğurdu döküp servis ediyoruz. ve ketçap.
Anneannenizin özel bageti yemeye hazır.
Not: Bagetleri pişirdiğimiz suyu da blenderdan geçirip canımızın çektiği nefis tavuk suyu ile çorba yapabiliriz.
Afiyet olsun.
Köy yemeği ya da pirinç onunla iyi gider.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]