Karaciğer Tantuni – Tatlılarım

Hepinize iyi tatiller. Kurban Bayramı olduğu için bu tarifi paylaşmanın zamanı geldi diye düşünüyorum.

Çiğer tantuni tarifi için önce ciğerleri ve kalpleri pişmiş etten daha büyük doğrayalım. Daha kolay kesilmesini istiyorsanız buzdolabında 1/2 saat bekletin ve sertleşince çıkarıp kolayca kesin.

İnce kıyılmış ciğerleri süzgeçte yıkayıp süzdükten sonra bir tencerede biraz tuz ve yaklaşık iki bardak su ile pişirelim.

Ben düdüklü tencerede pişirdim 20. yetmiş dakika sürdü

Doğranmış soğanları ve kuyruk yağını teflon tavada ısıtarak başlayalım.

Boğa gibi kuyruğundan yağı çekip buzdolabında bu şekilde hazır tutuyoruz.

Kuyruk yağı ve soğanlar iyice kavrulunca bir çay kaşığı biber salçası ekleyip ciğerleri tencereye koyabiliriz.

*** Domuz yağının tadını herkes sevmez. Kullanmak istemiyorsanız yağda kızartın. Ancak kuyruk yağının çok farklı bir tat verdiğinden emin olun.

Baharatları ve tuzu da ekleyerek kısık ateşte pişirmeye devam edin.

Mümkünse, biraz yağ dökebilirsiniz. Kavrulmuş ciğerleri soğan salatası ve lavaş ile servis edebilirsiniz.

Tantuni ciğeri hazır.

Umarım beğenirsiniz, iyi eğlenceler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın