Dereotu Böreği Tarifi için Malzemeler
- 2 yumurta (bir sarısında)
- 125 gram margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 çay kaşığı tuz
- biraz şeker
- Yarım demet dereotu
Dereotu böreği tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, sıvı yağ ve yumurtaları uygun bir kaba alıp yumurta kokusu kaybolana kadar iyice karıştıralım.
- Sonra tuz, şeker, un ekleyin ve yoğurun.
- Son olarak dereotu ve kabartma tozunu ekleyip yoğuralım.
- Dilediğiniz gibi şekillendirebilirsiniz.
- Son olarak 180°C’deki fırınımızda pişirebiliriz.
Tarifimiz çok pratik ve çok lezzetli oldu, pirzola böreği hazır.
Fotoğraflarınızı ve yorumlarınızı mutlaka bekliyorum :).
Afiyet olsun :).
Resimlerle dereotu pasta tarifi
Dill Poğaça’nın yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]