medyauzmani.com

Tatlı Tantuni Et – En Sevdiğim Yemekler

Nefis Kıymalı Tantuni tarifi için öncelikle kıymayı suyla birlikte ocağa alıp çok kısık ateşte, kıyma suyunu çekene kadar ara ara karıştırarak pişirelim.

Etler bir tarafta pişerken soğanları soyup çok ince yarım ay şeklinde doğrayın.

Maydanozu serptikten sonra sumak ve tuzu ekleyip soğanları kırmadan karıştıralım (bu şekilde biraz zeytinyağı, limon ve nar suyu eklerseniz harika bir Adana salatası elde edebilirsiniz ama biz sadece sumak ve tuz kullanıyoruz çünkü ekmek yapıyoruz).

Etler tamamen pişince sıvı yağı ilave edip beş dakika kavurun.

Ardından kıymayı kenarlarından çekip orta kısmına damak tadınıza göre baharatları ekleyip yağı karıştırıp ekmeği tava yağına batıralım (ben hem ekmek hem lavaş kullandım iyi oldu iki oldu)

Daha sonra ekmeğin ortasına küçük bir parça et ekleyip dilediğiniz gibi soğan ve doğranmış domates salatası ile servis edebilirsiniz.

Etin ortasındaki yağ bittiğinde biraz yağ, su ve baharat ekleyerek karıştırdıktan sonra ekmeği hazırlamaya devam edebilirsiniz.

Nefis Nyama Tantuni hazır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın