Merhabalar, Bergama ilimizden nefis bir tarif 👌 paylaşmak istiyorum. Ailecek çok sevdik 😋 tek dezavantajı çok ekmek yemesi 😂
Tatlı Patlıcanlı Tart Tarifi için öncelikle patlıcanları soyup uzunlamasına keselim. Elimde bahçeden patlıcanlar vardı, onları yaptım ve kullandım. Uzun patlıcan kullanıyorsanız, ikiye bölebilir ve daha sonra uzunlamasına kesebilirsiniz.
Patlıcanı 15-20 dakika tuzlu suda bekleterek acılığı giderin, suyunu sıkın ve kağıt havlu ile kurulayın.
Domateslerin kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Biber tohumlarını yıkayın ve ikiye bölün.
Sarımsakların kabuklarını soyun ve ortadan ikiye kesin.
Bir tavaya sıvı yağı koyup patlıcanı her tarafını çevirip bir tabağa alarak yakıp kızartalım.
Biberleri eşit şekilde kızartalım ve bir tabağa alalım.
Patlıcanı kavururken bir tencereye veya tavaya koyarak başlayalım. Üzerine pul biberi eşit şekilde koyalım.
Son olarak doğranmış domatesleri ve sarımsağı koyup üzerine tuz serpelim. Tencerenin kapağını kapatalım.
Kısık ateşte ara ara kontrol ederek domatesler yumuşayana kadar pişirelim ve ocağı kapatalım.
Enfes patlıcan hazır, çayınızı yapıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]