Taze Fasulye Tarifleri, Nasıl Pişirilir?
Fasulyeleri haşlamak için önce aldığımız fasulyeleri ayırmadan yıkayıp suyunu süzüyoruz.
2 yemek kaşığı un ve 1/2 limon suyunu bir kapta karıştırın, suyu ekleyin ve unu suyla birleştirin. Kozaların kılçık kısımlarını istediğimiz büyüklükte çıkarıp elimizle kesiyoruz. Seçtiğimiz hindistan cevizini limonlu ve unlu suya koyuyoruz.
Yemeğimizi pişireceğimiz tencerede 2 adet soğan ve sarımsağı yıkayıp küp küp doğruyoruz. Zeytinyağı, tuz ve 2 küp şeker ekleyin ve soğanı yumuşayana kadar kızartın. Bilinen limon suyundan çıkardığımız iri fasulyeleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıp bir dakika kadar pişiriyoruz.
Baklaların üzerine 1/2 limonun suyunu sıkın ve ekleyin. Sıcak su ilavesiyle bakla yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin. Pişen fasulyeleri tencerede soğumaya bırakıyoruz.
Dereotu yıkayıp güzelce serpiyoruz, soğumaya başlamadan dereotu eklemiyoruz.
İri fasulyeleri servis tabağına aldıktan sonra zeytinyağını salataya döker gibi döküp dereotu ekleyerek servis ediyoruz.
Yeni fasulye yemeği hazır Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]