Evde Kolay Katmer (Gaziantep) – Tatlılarım

Merhaba arkadaşlar,

Bugün sizlere genellikle kahvaltılarda tercih edilen ancak tatlı istediğimizde de yiyebileceğiniz Gaziantep için bir tarif vereceğim. Gaziantep katmer. Bu katmeri baklava hamurundan yapmak mümkün ama bu şekilde daha lezzetli oluyor. oradan devam edelim

İlk önce bir fırın kabı alalım. İçine 1 su bardağından biraz fazla un ekleyelim, 1 tutam tuz ekleyelim ve yarım su bardağı su ekleyelim.

Azar azar su ekleyelim hanımefendi yumuşak ve sert olmayan bir hamur alalım. Hamuru üç parçaya bölelim.

Sonra tavada 50 gr. Tereyağını eritelim. Bezeleri bir tabağa alıp üzerini streç film ile kapatıp beş dakika dinlendirelim. Sonra haçı dinlendirdi

Çaydanlık büyüklüğünde bir iğne yardımı ile açalım.

Eritilmiş tereyağını bir tabağa alıp üzerine bezeyi koyalım. Tekrar sıvı yağ kullanalım ve üç bezeyi de bu şekilde kaplayalım.

Streç film ile kaplayın. Bir saat dinlenelim. İyice dinlenmesine izin verin, böylece açmanıza gerek kalmaz.

Kalan bezelerin üst bezesini tezgaha veya beyaz masaya alalım.

Ellerimizi tepsiye biraz daha sıvı yağ ile ovalayalım ve içten dışa doğru yavaş yavaş açmaya çalışalım. Hamurun yırtılmaması için zaman zaman elinizi yağlayabilirsiniz.

O halde kenarlarından tutup çekerek açmaya devam edelim. Göreceksin, ince. O halde bir taraftaki fıstıkları robottan geçirelim.

Üzerine 2 kaşık şeker serpin. Hadi karıştıralım. Hafifçe açılan hamur tabakasının ortasına bu fıstıklı karışımı yayalım. Dilerseniz krema da ekleyebilirsiniz.

Hamurun kenarlarını keselim. Aksi takdirde acı verici olacaktır. Daha sonra hamuru bir zarfa katlayın. Ve granit tavada iki tarafını da yakalım.

İsterseniz pişirebilirsiniz. Ateşe serpip antep fıstığı serpip servis edebilirsiniz.

Özellikle kahvaltıda deneyin derim. Gerçekten enerji ve mutluluk veriyor. Umarım tüm gün harika bir gün geçirirsin.

Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın