Bu Etsiz Taze Yaprak Sarma tarifi için taze üzüm yaprağı kullandım. Önce yaprakları yıkadım, saplarını ayırdım, sargıyı tencerenin dibine koydum.
Bir kaç sebzeyi sıcak suda haşladım.
Sarmanın içini hazırlamak için pirinci yıkadım. Soğanları ince ince doğradım. Karabiber, tuz ve salça ile iyice tatlandırdım. Yağla birlikte pirinçle karıştırdım.
Yapraklarımın içine koyup orta kalınlıkta sardım. Onları yapraklı ağaçlara yığdım. Bezin üzerine tuz ve kuru nane serptim.
Bir cam kaseyi kaynatıp 2,5 su bardağı su koyalım ve suyunu çekene kadar önce hızlı sonra kısık ateşte pişirelim.
Sarılmış yaprakların otları, sosunuzu acı ve tatlı yapacaktır. Etsiz Taze Yaprak Sarma’yı geniş bir servis tabağına tencereyi ters çevirerek servis edebilirsiniz.
Yemek yemeyi seviyorum :)) 🍀🍀🍀
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]