Nar Reçeli Nasıl Yapılır – Tariflerim

Nar reçeli tarifi için narları çıkarıp tencereye alıyoruz.

Üzerine şeker (şeker miktarının narın tatlı veya ekşi olmasına göre değişebileceğini unutmayın)

Su ekleyin ve ocağa koyun.

Kaynayınca altını kısın ve 20 dakika bekletin.

Daha sonra yarım limonun suyunu sıkın ve 10 dakika bekletin.Çok kaynatıp ateşi söndürüyoruz.

Artık hava kararıyor.

Hemen yiyeceksek bir tencereye alıp soğumaya bırakıyoruz.

Daha sonra yenecekse sıcak bir kavanoza koyup çıkartıyoruz.

Not: Tencerede soğumasını bekledim. Beklerken esnekliği mükemmeldi. Hemen yenildiğinde en çok bu şekilde faydalıdır.

Not: Kapandığında kararmaya başlasa da kendi kendine soğuyunca kıvamını geri kazanır merak etmeyin.

İpucu: Bu reçeli diğer reçeller gibi kaynatırsanız tüm nar taneleri buruşacak, parlaklığını ve rengini kaybedecektir.

Yapımı kolay ama tadı çok güzel bir reçel…

Deneyenlere başarılar..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın