Giresun Bölgesi Hamsili Pirinç Tarifi için önce hamsilerin katları yıkanır ve temizlenir. Daha sonra hamsiye fazla zarar vermeden kemikleri alınır. Tekrar yıkanıp tuzlanır ve tuzu emmesi için buzdolabında saklanır.
Biraz bekledik hamsi tuz alınca pilavı yapmaya başlayalım. Biz bulgurda kullandık daha lezzetli ve ekşi oluyor.
Pirincimizi ve bulgurumuzu yıkayıp bir tencereye koyalım, iki parmak üzerine soğuk su dökelim, tuzu gözümüze göre değiştirelim, hamsinin içinde tuz olduğu için iyice değiştirip kaynamaya bırakalım. Kaynamaya başlayınca saatimize bakalım, bir dakika bekletelim, ocağı kapatalım. Tencerenin kapağını sıkıca kapatalım ve altı dakika suda bekletelim, sonra süzelim. Daha sonra üzerine ince kıyılmış soğan ve maydanozu koyup karıştırın. İçine hiç yağ koymadık çünkü hamsi yağı ve ona katacağımız yağlar uçup gidecek.
Şimdi sıra hamsileri tepsiye koymaya geldi. Borumu iyice yağlayalım. Hamsileri mısır ununa batırıp fazla unu silkeleyip resimdeki gibi dizelim ama ya sıkıca yerleştirilecek ya da kirli oldukları için ayrılacak. Çok kalın olmayacak şekilde hafifçe üst üste koyabilirsiniz. O halde içine biraz pirinç dökelim ve parçalayalım. Kenarlarında sarkan hamsilerin üzerini kapatıp üzerine koyalım.
Daha sonra biraz yağ dökün ve önceden ısıtılmış 250 derecelik fırında 35-40 dakika nar gibi kızarana kadar pişirin. Hamsi pilavı servise hazır
Not: 1 kg hamsi kredimde tam olarak gelmektedir.
🐟 🐟 🐟 🐟 Yemek yemeyi seviyorum 🐟 🐟 🐟
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]