ekmek pudingi

Kadayıf Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

kek için

  • 3 yumurta
  • 3 su bardağı un
  • 1 bardak sudan 2 çubuk şeker eksik
  • 1 paket vanilya
  • 1 poşet kabartma tozu

şerbet

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su

krema için

  • 2.5 su bardağı süt
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 1 paket vanilya
Ekmek kadayıf tarifinin çalışma şekli?

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Kek için 3 yumurta ve 1 su bardağı şekeri köpürene kadar çırpın.
  2. Karıştırın, vanilya, un ve kabartma tozu ekleyin ve küçük bir kaseye dökün.
  3. 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika altın sarısı olana kadar pişirin.
  4. Keki fırının dışında soğumaya bırakın.
  5. Şurubu için karamel 3 su bardağı şekeri bir tencerede kısık ateşte sıvı olana kadar pişirin.
  6. Üzerine oda sıcaklığındaki 3 su bardağı suyu ekleyin (topaklar olacak), sıvı hale gelene kadar karıştırın ve sıvı hale gelinceye kadar 5 dakika ilk sıcaklığı bekleyin.
  7. Keki harcımdan alıp başka bir tabağa alın, ortadan ikiye kesin ve şerbetin yarısını ilk kata ekleyin.
  8. Pudingi yapmak için iki buçuk su bardağı süt, şeker ve unu ekleyip kısık ateşte pişirin.
  9. Hindistan cevizi ve vanilyayı koyulaşan pudinge ekleyin ve bir iki dakika kısık ateşte karıştırın.
  10. Kekin ilk katına muhallebiyi ekleyin ve ikinci katın üzerine şerbeti dökün, ikinci katı kapatın ve kalan şerbeti ekleyin.
  11. Kadayıf ekmeğinizi bir gün buzdolabında bekletin, kadayıf ekmeğiniz hazır, dilerseniz üzerine kaymak veya dondurma ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Resimli kadayıf ekmeği tarifi

Kadayıf ekmeği yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın