Firik pilavını sever misiniz? 😃Sigara bulgur diğer adıdır..
Firik pilavının da farklı pişirme yöntemleri vardır. Sebze, et, tavuk ve hatta firik, bulgur ve bezelye ile yapılır. Çeşit çok olsa da ben genelde ızgara etle pişiririm.
Bunun için 600 gr kuşbaşı eti az yağda kızartıyoruz.
2 su bardağı sıcak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekmesini bekleyin. Bu işlemi 2 kez daha tekrarladım.
Orta boy bir soğanı doğrayıp suyunu alıp yağından ayrılan eti kavuruyoruz.
Yarım kaşık salça ve yarım kaşık biber, tuz, karabiber ekleyip karıştırın.
Üç bardak sıcak su ilave edin ve kaynayınca 1,5 bardak firik çayı ekleyin.
20 dakika sonra 1,5 su bardağı bulguru ekleyip biraz tuz ekleyerek pirinç suyumuzu tamamlıyoruz.
Haşlanmış bezelye kullanabilirsiniz.
Pirinçler pişince 3 yemek kaşığı tereyağında biraz zeytinyağı ve karabiberle kavurduğumuz fıstıkları pilavımızın üzerine döküp servis ediyoruz.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]