Mevsim geldi, yöresel ayvalar pazar tezgahlarında yerini aldı Reçel yapamayanlar için yeni bir kış tarifi olan “Quice Reçel” hadi mutfağımıza gidelim ve yapalım mı? Tarifi alın.
Ayva Reçeli tarifi için öncelikle ayvaları güzelce yıkayıp saçlarını temizleyelim.
Kabuklarını soyup iç yuvalarını çıkaralım.
İstediğiniz boyuta kesin.
Not: Parçaları yemeyi kolaylaştırmak için küçük parçalara ayırdım.
Dilimleri seçme işlemi sırasında suda bekletelim ki kararmasınlar.
Kesme işlemi bitince ağzını 2 bardak su ile kapatalım ve çatal batırıldığında sert olmadıklarını farkedinceye kadar ayvaları kaynatalım.
Bu noktada ayva çekirdeklerini ekliyorum, reçelin rengi pembe oluyor ve ayva çekirdekleri jöle kıvamını veriyor.
Şeker yumuşayınca yavaş yavaş ilave edin.
Ocağı hep kısık ateşte tutalım ve kontrolü asla kaybetmeyelim.
Şekerle pişirmeye devam edelim.
Alt satır: şimdilik, başlangıçta kalmalıyız. Tıkanıklık taşabilir.
Hadi karıştıralım.
10 dakika sonra limon suyunu ekleyin.
2-3 dakika kaynatıp altını kapatın.
Ateşten aldığımız tencereyi biraz soğuyunca kavanozlara boşaltalım.
Kavanozların kapaklarını sıkıca kapatın, ters çevirin ve 6-7 saat bekletin.
Daha sonra serin ve karanlık bir yerde saklayın.
Faydalı bilgiler: Ayva çekirdeklerini ağız yaraları için suda bekletebilir ve suyunu merhem olarak kullanabilirsiniz.
Ayva Reçeli hazır.
AFİYET OLSUN:)
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]