Tuz yiyeceksin, suda pişen şeyleri yiyeceksin, + mısır unu şarkısını benden dinleyeceksin. Karadeniz’in önemli bir folklorik yemeği olan mısırdan bahsedelim biraz.
Karadeniz halkının temel gıdası olan mısır, akla gelebilecek her türlü yemekte kullanıldığı gibi, undan öğütülerek lezzetli ekmekler de yapılır.
Fermente mısır unundan yapılan mısır ekmeği, yoğurt ve karalahana çorbası ile yenir. Mısır unu DNA sağlığını korur ve kansızlığa iyi gelir. Saç, tırnak ve cildin büyümesi için önemlidir. Mısır nişastasına ceviz ekledim ve lezzet kattım. Yoğurt veya çay saatinin yanında afiyetle yiyebilirsiniz.
Cevizli Mısır Ekmeği Tarifi için,
Sıvı ve katı malzemeleri iki ayrı kapta karıştırın. Mısır unu, kabartma tozu, tuz, toz şekeri karıştırın.
Başka bir kapta yumurtaları kırın ve çırpın.
Sütü ve zeytinyağını ekleyip birlikte çırpın.
Tereyağını eritin ve yağlamak için bir kaşık ayırın. Su karışımına bir kaşık dolusu ekleyin.
İki malzemeyi birleştirip kek hamuru kıvamına getiriyoruz.
Kıvam, yumurtalarınızın ve ölçü kaplarınızın boyutunu yavaşlatırsa, biraz daha un ekleyin.
Çok kalınsa, biraz zeytinyağı ekleyebilirsiniz. Kek hamurunun kıvamına gelince dövülmüş cevizleri de karıştırıyoruz.
25 cm açık. Yuvarlak bir tepsiye fırın tepsisini yerleştirip karışımı her tarafına yayıyoruz.
Üzerine kaşığın tersiyle bir yemek kaşığı eritilmiş tereyağı sürün. Bir bıçakla büyük parçalar halinde kesin.
180°C fırında altın sarısı olana kadar pişirin. Fırından çıkınca üzerini beyaz bir bezle kapatıp bir süre dinlenmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun..
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]