Mayalı Kek Tarifi – Tatlılarım

Bildiğimiz kekleri unutturacak bir tarif bırakalım buraya. Bu tarifi beğeneceğinizi düşünüyorum.

Tatlı Kek Tarifi için önce 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri mikser ile şeker iyice eriyene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) çırpın.

Daha sonra tarifin içine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip karışana kadar çırpın.

Bir paket kek karışımı mayayı (kakaolu) (resimlere ekledim) ve 2 su bardağı toz suyu bir kaba alıp kaşıkla iyice karıştıralım.

Bu karışımı karıştırma kabındakilere parça parça ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın.

Daha sonra ortasını 22 veya 24 cm civarında biraz un ile yağlayalım ve hazırladığımız kek hamurunu kek kalıbına dökelim. (Ayrıca normal kredimi de dökebilirsiniz (yaklaşık 22-24 cm olmalıdır)

Kek hamurunu soğuk fırına verin ve 10 dakika dinlendirin.

10 dakikanın sonunda 170 derecedeki fırını ters çevirelim ve kekin üzeri kızarana kadar 35-45 dakika pişirelim.

Kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.

Pişmiş keki 15-20 dakika soğuduktan sonra fırından çıkarın.

Nefis Mayalı Buzlu Kek’i keserek servis edebilirsiniz.

Dipnot: Pastaya çeşitli tatlarda damla çikolata, ceviz, ceviz, kuru üzüm, tarçın veya meyve parçaları ekleyebilirsiniz.

yemek ister misin 💕

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın