Bildiğimiz kekleri unutturacak bir tarif bırakalım buraya. Bu tarifi beğeneceğinizi düşünüyorum.
Tatlı Kek Tarifi için önce 3 yumurta ve 1 su bardağı toz şekeri mikser ile şeker iyice eriyene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) çırpın.
Daha sonra tarifin içine 1 su bardağı süt ve 1 su bardağı sıvı yağı ekleyip karışana kadar çırpın.
Bir paket kek karışımı mayayı (kakaolu) (resimlere ekledim) ve 2 su bardağı toz suyu bir kaba alıp kaşıkla iyice karıştıralım.
Bu karışımı karıştırma kabındakilere parça parça ekleyip mikserle 4-5 dakika çırpın.
Daha sonra ortasını 22 veya 24 cm civarında biraz un ile yağlayalım ve hazırladığımız kek hamurunu kek kalıbına dökelim. (Ayrıca normal kredimi de dökebilirsiniz (yaklaşık 22-24 cm olmalıdır)
Kek hamurunu soğuk fırına verin ve 10 dakika dinlendirin.
10 dakikanın sonunda 170 derecedeki fırını ters çevirelim ve kekin üzeri kızarana kadar 35-45 dakika pişirelim.
Kürdan batırarak pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
Pişmiş keki 15-20 dakika soğuduktan sonra fırından çıkarın.
Nefis Mayalı Buzlu Kek’i keserek servis edebilirsiniz.
Dipnot: Pastaya çeşitli tatlarda damla çikolata, ceviz, ceviz, kuru üzüm, tarçın veya meyve parçaları ekleyebilirsiniz.
yemek ister misin 💕
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]