Probiyotik sınıfı için faydalı bir besin turşudur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kansere karşı koruyucudur. Sindirim sistemine faydalıdır. Kalp sağlığına iyi gelir. Genellikle kışa girdiğimizde giyeriz. Beklerken döküp tatlandırıyorlar. Yaz sebzelerini kışın saklamanın bir yoludur. Kış aylarında yemeklerin yanında sofralara görünüm ve lezzet katar.
Peki yazın turşu yenmez mi? Evet yenirler. Yazın sıcaktan dolayı bakımı zordur. Ama cam kavanozda yapıp dondurucunuza atıp buzlukta bekletebilirsiniz.
Bir de sofranızda günlerce kalan sade bir turşusu var. Bu lezzetli yaz turşusunu bir deneyin derim. Turşu, salata ve sevenler için kahvaltı tarifi.
Yağlı Biber Turşusu tarifi için öncelikle biberlerin uzun saplarını kesip yıkayın ve bir kevgir içine atın.
Tencereye 1 bardak sirke koyun. Sirke kaynadığında, biber ekleyin. Yüksek ateşte yavaşça çevirerek biberlerin sararmasını sağlayın. Su eklemediğimize göre sirkeyi bütün biberlerin içine çekelim. Erimemesi için fazla pişirmeyin. Sarı biberi süzün ve soğumaya bırakın.
Sarımsakları küçük küçük doğrayın ve zeytinyağına tuz ekleyip karıştırın. Soğuyan biberi zeytinyağı karışımına ekleyin. Son olarak maydanozu yıkayıp serpelim ve turşuyla karıştıralım, saklama kabına alalım. Bir gece buzdolabında bekletirseniz daha lezzetli olur.
Kıl Turşu Yağı hazır.
Acı biber de tercihinize göre kullanabilirsiniz. Biberin yanı sıra zeytinyağı ve sarımsak da çok lezzetlidir.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]