Mandalina ve pırasanın buluştuğu yerde, zeytinyağı ile pırasa ve mandalina sosu yapıyoruz.
Pırasa ve Mandalina Çorbası tarifi için pırasaların dış kabuklarını soyup güzelce yıkıyoruz. Kesme tahtası üzerinde istediğiniz büyüklükte kesiyoruz.
Havucun dişlerini temizleyip güzelce kesiyoruz.
Bir tavaya zeytinyağını alıp doğranmış havuç ve tuzu ve 2 küp şekeri ekleyip kavurmaya başlıyoruz.
Yarım dakika soğuduktan sonra kabukları yıkayıp doğranmış soğanları ekleyip birlikte yarım dakika kavuruyoruz.
Yıkanmış ve doğranmış pırasaları ekleyip tencerenin kapağını kapatıp 19 dakika pişiriyoruz.
Yıkayın ve 3 yemek kaşığı pirinç ekleyin.
Mandalina suyunu sıkıp ekleyin, üzerine sıcak su ve bir küçük çay bardağı ekleyip pırasalar yumuşayana kadar pişirin.
Tepside soğumaya bırakın ve servis tabağına alın.
Servis ederken limon suyunu sıkarak servis ediyoruz.
Pırasa ve mandalina sosu hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]