Semizotu ve Yoğurtta Tavuk Kavurma tarifi için önce semizotu yapraklarını ayıklayıp yıkayalım ve süzülmeleri için bir kevgir içine koyalım.
Bu arada tereyağını tavaya alın ve eritin.
Eritilmiş tereyağına domates salçasını ekleyin ve bir dakika kızartın.
Haşlanmış bezelyeleri ekleyip iki dakika kavurun.
Baharatları ve tuzu ekleyip karıştırın, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Sarımsakları büyük bir kapta ezin, yoğurt, sirke ve tuzu ekleyin ve birleşene kadar çırpın.
Ardından yoğurtlu sosu semizotuna ilave edin ve karıştırın.
Yoğurtlu semizotu hazır olunca bir tabağa alıp közlediğimiz acılı bezelyeleri koyalım.
Semizotu ve Yoğurt Yatağı üzerinde Kavrulmuş Bezelye hazır.
Dilerseniz ceviz de ekleyebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]