Puf Böreği ve Simit Görünümü

Merhaba arkadaşlar

Bugün puf böreğinden pürüzsüz bir dokuya sahip bir simit yapacağız. Doku bir simit gibi görünüyor ve tadı harika. Kahvaltı için inanılmaz bir ikram.

oradan devam edelim

Öncelikle milföy hamurunu önceden buzdolabından çıkaralım ki biraz daha yumuşak ve yapımı kolay olsun.

Daha sonra milföy hamurunu tahtada ortadan ikiye keselim. Ben üç yaprak milföy hamuru kullandım. Dilerseniz malzemeleri ekleyebilirsiniz.

Milföy hamurunu ortadan ikiye keselim.

Ardından cheesecake’i yapalım. Dilerseniz peynirsiz de yapabilirsiniz. Ama amacımız simit gibi göstermek olduğu için peynir kullandım.

Maydanoz serpin ve peynire ekleyin. Normal peynirle de yapabilirsiniz.

Kestiğimiz her kekin ortasına bir kat peynir ekleyelim. Taşmasın diye çok koymayın.

Açılmaması için iki taraftan elimizle sıkıca kapatalım. Açılırlarsa güzel görünmeyecekler ve peynirler çıkıp yanacaktır.

O halde hamuru ters çevirelim ki kapattığımız kısım altta olsun. Bu sayede haç açılmayacak görünümü de çok güzel olacaktır.

O halde hamuru elimizle biraz çekip uzatalım. Ardından iki tarafı birleştirip sıkıca sabitleyin. Pişirirken açılmaması için sıkıca tutun.

Tüm hamura simit şekli verelim.

Ardından bir kapta su ve pekmezi yapalım. Simitleri suya ve pekmeze batırıp tepsiye alalım. Tüm hamuru su ve pekmezde bekletelim. Arka planda da bulunabilir.

Çörek otu ve beyaz susamları karıştırıp üzerine serpin.

Daha sonra önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.

Fırından çıkarıp servis edebilirsiniz.

Deneyenlere bol şans, saygı ve sevgilerimle…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın