Karışık Köfte – En Sevdiğim Yemek

Et karışımı bir tarif yapmak için kabak ve biberleri kesiyoruz.

Bazı malzemeleri kesip karıştırıyoruz ve oyduğumuz sebzelerle dolduruyoruz. Bir tencereye koyuyoruz.

Salça, yağ ve suyu karıştırıp iç harcı dökün ve kapağını kapatın.

Su kaynadığında, ısıyı kapatın.

Yaklaşık yarım saat kadar pişiyor ama çatal yardımıyla kabak veya patlıcan ve bibere batırarak pişip pişmediğini kontrol edebiliyoruz.

Çatal kolayca batıyorsa pişmiş demektir.

Pişirdikten sonra kapağı yarıya kadar açıyoruz. Aksi takdirde yapraklar buhardan ayrılabilir.

15-20 dakika dinlendikten sonra beklenen an.

Köftelerimiz servise hazır.

Afiyet olsun…

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın