Düğün Çorbası Yapımı – Favori Tariflerim

Öncelikle 1 litre suyu kaynatıp Düğün Çorbası yapalım. Etleri sıcak suya koyup güzelce pişirelim. Ben dana eti kullandım ve 20 dakika düdüklü tencerede pişirdim, pişen etin suyunu süzüp kenara alalım. Çocuklarım rahatlıkla yiyebilsin diye çok az ezdim.

Ardından çorbayı yaptığımız tencereye 5 bardak süzülmüş su koyalım isterseniz normal su da kullanabilirsiniz. Suyu kaynaması için yüksek ateşte ocağa koyun. Kaynamaya başlayınca çorbanın baharatını hazırlayalım.

Bu nedenle derin bir kaba yoğurt, yumurta sarısı ve unu koyup çırpma teli yardımıyla iyice karıştıralım, ardından limon suyunu ekleyip tekrar çırpalım. Sosu çok ekşi sevmiyorsanız, biraz limon suyu ekleyebilirsiniz. Baharatların içindeki tencereye 2-3 kepçe sıcak su koyalım ama diğer elimizle yüksek devirli bir blender ile karıştıralım. Whitchi bu süreçte çok faydalıdır ve yemek pişirmede acemi iseniz kaşıkla karıştırdığınızda istediğiniz sonucu alamayabilirsiniz.

Tenceredeki sıcak suyun içine ısıtıp hazırladığımız baharatları dökebiliriz, diğer elimizle hızlıca karıştırmaya devam edelim. Çorba suyu kaynayana kadar bekleyelim. Ardından doğranmış etleri ilave edip karıştırın.

Sosu ocakta kısık ateşte koyulaşana ve istenilen kıvama gelene kadar pişirin. Bu süre zarfında tencerenin kapağını kapatmayın. Sos istenilen kıvama gelince tuz ve karabiberi ilave edip ocaktan alın ve servis yaparken küçük bir tavada sıvı yağı kızdırın ve karabiberi ekleyin.

Daha sonra bir kasedeki çorbaya biber salçasını dökelim.

Düğün Çorbası hazır.

Deneyecek olanlara bol şans. Umarım tarifimi dener ve sonuçtan memnun kalırsınız.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın