Ekstra Dolu – Tatlılarım

Diğer kabaklardan farklı bir tada sahip olan BİTLİS bölgesinde fesleğen ile sizi bambaşka bir dünyaya götürecek.

Bugün bir kombin tarifi paylaşıyorum.

Dolu Tarif için,

Önce iç harcını yapalım.

Bunun için dana eti, bulgur, domates, doğranmış soğan, toz kırmızı biber, sıvı yağ, tuz ve karabiberi iyice karıştırın.

Kabakları yıkayıp bıçakla dış kabuklarını kazıyalım ve başparmak büyüklüğünde parçalara ayıralım.

Küçük bir yay ile her dilimin içini dikkatlice ölçelim ve balkabağı halkalarımız olacak.

Her bir balkabağı halkasının içini önceden hazırladığımız malzemelerle dolduralım. (Fazlaya kapılmayalım, bulgurun şişmesini bir düşünelim)

Her halka kabak dolgusunu tencereye yerleştirin. Biraz tuz serpiyorum.

Son olarak kabakların üzerini örtecek şekilde tencereye kaynar su dökelim.

İçine küçük bir tabağı ters çevirelim, Tencerenin kapağını kapatıp 25 dakika kısık ateşte pişirelim.

Diğer taraftan yoğurt ve ezilmiş sarımsağı karıştıralım ve hazır hale getirelim.

Eşyalarımız pişince servis tabağına alalım. Hadi biraz yoğurt yiyelim.

Üzerine yağda kızartılmış kırmızı biber atarak servis edelim.

Yüklendi ve hazır.

Afiyet olsun.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın