medyauzmani.com

Biber Turşusu Biber Turşusu – En Sevdiğim Yemek

Biber Sosu Tarifi için;

Biberlerin kapakları çıkarılır ve içleri çıkarılır.

Yıkanır ve suyunu süzmek için süzgece alınır.

Ürünleri ben fırınlayarak yapıyorum, dilerseniz tüm malzemeleri karıştırarak da yapabilirsiniz.

Bir tavaya sıvı yağ konur ve ince doğranmış soğanlar hafif kavrulur.

Üzerine kıymayı ekleyip suyunu bırakıp rengi değişene kadar karıştırmaya devam edin.

Kabuklarını soyduğumuz ve küçük küçük doğradığımız domatesleri ekleyip 3-4 dakika kavuralım.

Domates, kırmızı biber, karabiber, tuz ekleyin ve karıştırın.

Son olarak yıkanmış ve süzülmüş pirinç ve bulgur kıyılmış maydanozla karıştırılır ve bekletilmeden ocaktan alınır.

Biber sulanır, domateslerle kaplanır ve bir tencereye konur.

Sos için salça sıcak su ile inceltilir.

Doldurmanın üzerine dökün ve tencereye dökün.

Malzemelerin yarısını kaplayacak kadar sıcak su ekleyip kapağını kapatın ve orta ateşte ocağın üzerine koyun.

Biber ve pirinç pişene kadar pişirilir.

Tuzlu Biber ve Kıyılmış Biber hazır.

Afiyet olsun 😋 👍👌

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın