Zeytinyağlı Yeşil Biber Dolması – En Sevdiğim Yemek

İnce doğranmış soğanları zeytinyağında 2-3 dakika kavurduktan sonra yıkanan pirinçler atılır.

Tuz, karabiber ve şeker ekleyin.

5 dakika kavrulduktan sonra salça ilave edilir ve altı küçültülür.

Domates suyu çekildiğinde alt kısmı kapatılır. Tarçın, maydanoz, kuru tohumlar eklenip karıştırılır, kapatılır ve soğumaya bırakılır.

İçine sıkışmış biberle doldurulur ve tencereye konur.

İçine limon suyu dökülür, biberin yarısı suyla dolana kadar 2 kaşık sıvı yağ eklenir ve ağzı kapatılıp biberler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirilir.

Zeytinyağlı Köy Biberi hazır.

Afiyet olsun!

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın