Etli Lahana Sarması Tarifi için,
Lahanayı yapraklara ayırın, yıkayın, kalın damarları kesin. Suyu derin bir tencerede kaynatın, sebzeleri sararıncaya kadar kaynatın. (Lahananın cinsine göre değişebilir, ben 7-8 dakika pişirdim). Stres ve soğuk.
İçi için ince doğranmış soğan, soyulmuş domates ve soyulmuş küçük küpler, pirinci, ince kıyılmış maydanozu yıkayıp süzün.
Soğan, maydanoz, salça, biber ve tuzu ekleyip karıştırın. Daha sonra eti, pirinci ve son olarak yağınızı ekleyin ve iyice karıştırın.
Lahananızı istediğiniz büyüklükte doğrayın, malzemeleri ekleyin ve sarın.
Tencerenizdeki kaplamaya limon suyu ve ince kıyılmış sarımsak ekleyin, dolum seviyesinden 1 inç daha az sıcak su ekleyin, kapağı veya porselen kapağı kapatın ve 40-50 dakika pişirin.
Tencerenizi ocaktan almak üzere olan kuru naneyi de ekleyip kaynamaya bırakın.
Servis yapmak için tereyağını ve pul biberi ısıtıp malzemelerinize ekleyin ve servis yapın. Arzuya göre yoğurt veya sarımsaklı yoğurt ekleyin.
Not: Beyaz lahanayı sarımsak, limon ve nane ile pişirmek benim yöresel tarifimdir.
Etli lahana sarması hazır.
Afiyet olsun.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]