Köfte ve Patates Püresi Tarifi
Vejetaryenler için,
Kıyma bir öğütme kabına alınır.
Üzerine soğanı karıştırın.
Ekmek kırıntıları, yumurta, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice karıştırılır.
Üzerini bir şeyle kapatıp buzdolabında 1-2 saat bekletin.
Patates püresi için,
Patatesler soyulur ve yumuşayana kadar pişirilir.
Kaynattıktan sonra sudan çıkarıp güzelce eziyorlar.
Üzerine tereyağı ve sütü ekleyin, tuz ve karabiberi günah olarak ekleyip homojen bir karışım elde edene kadar karıştırın. Krema torbasını doldurun ve bir kenara koyun.
Köfteler bir kapta hazırlanıp tepsiye dizilir ve 180°C’de pişirilir.
Pişmiş et piştikten sonra krema torbasındaki patates püresi etin içine yerleştirilir.
Sos için salça, su ve tuz karıştırılarak etin kenarlarından dökülür.
Tekrar fırına verilir ve patates püresi pembeleşinceye kadar pişirilir.
Patates püreli köfteler hazır.
Afiyet olsun
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]