Merhaba arkadaşlar,
Soğanı soyup yıkayalım, suyunu süzelim, soğanı ortadan ikiye kesip 1/2 ay şeklinde ince ince serpelim.
Yağı bir tavaya alıp orta ateşte ocağa koyalım, yağ kızınca soğanı koyalım, kapalı bir tavada kısık ateşte kavuralım, soğan yumuşayıp pişmeye başlayınca ocaktan alalım. pembeleşip tuz ve baharatları ekleyip peyniri başka bir kapta karıştıralım.
Pişmiş soğan karışımını peynirin üzerine dökün ve karıştırın. Börek dolgusu hazır olduktan sonra sos malzemelerini derin bir sos kabına alıp güzelce çırpalım.
Ardından geniş bir zemine yufkayı yerleştirelim, önce yufkayı ortadan ikiye bölelim sonra yufkayı tekrar ortadan ikiye keselim.
Daha sonra her bir yufkanın üzerine 2-3 yemek kaşığı sos döküp yufkanın üzerine yayalım, ardından soğan-peynir karışımını üçgenin büyük tarafına koyup yufkayı rulo gibi saralım.
Tepsinin altını çok az yağlayalım, rulo şeklinde sardığımız börekleri pişirelim, çiçek şekli verelim ve tavaya koyalım.
Tüm malzemeleri bu şekilde hazırlayalım, keklerin üzerine biraz eritilmiş tereyağı koyalım (ben sıvı tereyağı kullandım o yüzden fırça ile serptim), kalan tüm sosu tavadaki keklerin üzerine dökelim.
Tencereyi ocağın ortasına koyup orta ateşte açıp tencerenin kapağını kapatalım.
Tava ısınıp sos kaynamaya başlayınca ocağı en düşük ayara getirelim ve kekleri pişmeye bırakalım.
15-20 dk. O halde bakalım altı pişip pişmemiş, kenarları nar gibi kızarmışsa güzel oluyor.
Daha sonra düz bir kapak yardımıyla keki ters çevirelim ve alt kısmı kapak kapalıyken tekrar çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.
15-20 dk. O halde alt kısmı pişip pişmediğini görelim ve kek 10 dakika pişiyor, biraz ara verdikten sonra servis edebilirsiniz.
Deneyecek olanlara bol şans
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]