Bu harika yemeğin etini tekmeleyerek başlayalım.
Püre Yataklı Köfte tarifi için önce eti, rendelenmiş soğanı, yumurtayı, galeta unu, tuzu ve baharatları yani tüm malzemeleri bir kaseye sıyıralım. Köftelerin iyi olması için çok katlanması ve dinlenmesi gerekir. İyice ovaladığımız köfte çamurunu pişirelim ve 3-4 saat buzdolabında dinlendirelim. Bütün gece kaşıdım.
Dinlenen köfteleri yaptıktan sonra tepsiye biraz un serpelim (yapışmasın diye un yapıyoruz)
Bir tavaya 3 yemek kaşığı sıvı yağı koyalım, yağ kızınca köfteleri içine koyalım ve kaşığa dokunmadan sallayarak (düşmesinler diye) köfteler birleşene kadar kızartalım.
Köfteler yıkanınca tereyağı ve salçayı ilave edip köfteleri kırmadan hafifçe karıştırın.
1 su bardağı su döktükten sonra 5 dakika pişmeye bırakın. Köfteler hazır.
Şimdi patates püresi için patatesleri soyup yıkayalım, küp şeklinde doğrayalım, tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip ocağa alıp pişirelim. Patates yumuşayıp pişince ocaktan alıp suyunu süzüp bir yemek kaşığı tereyağını ekleyip iyice ezelim. Ardından 1 su bardağı süt, karabiber ve tuzu ekleyip iyice karıştırın.
Püremizi servis tabağına alıp içine etlerimizi koyalım ve püre yatağındaki tabaklar servise hazır 👍
İyi şanslar 🤗
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]