Yumuşacık ve lezzetli bir kurabiye tarifi arayanlar için bu tarif tam size göre.
Hamuru için süt, şeker ve maya ayrı bir kapta karıştırılır, 5 dakika bekletilir ve diğer malzemelerle birlikte bir fırın kabında karıştırılır.
Un yavaş yavaş ilave edilerek kulak gibi yumuşak bir hamur elde edilir.
Üzeri örtülerek sıcak kalması için sarılır ve 1 ila 1,5 saat dinlenmeye bırakılır.
Yükselen hamurdan yumurta şeklinde bezeler yapılır ve aralarına peynir konur.
Bir süre sonra yağlanmış veya fırınlanmış tepsiye dizilir ve yumurta sarısı yıkanarak 30 dakika tepsiye dizilir.
200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri güzel görünene kadar pişirilir ve servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]