Ekşili Tavuk Cehri Köfte – En Sevdiğim Yemek

Herkese merhaba, Adana köftelerimizi ve ikindi çayı ya da atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz köftelerimizi yaptım.

Ekşi salata ve ayranla çok hoş oluyor.

Tavuk Ekşili Cehri Köfte tarifine önce tavuk göğsünü yıkayıp tuz serperek başlıyoruz ve üç bardak su ile tencerede pişiriyoruz.

Tavuklar pişerken etimizi yapalım. Her şeyi karıştırma kabımıza alıp karıştırıyoruz. 3 su bardağı suyu ilave edin ve karıştırırken buharlaşması için bir süre bekleyin. Her bulgur suyu farklı çekeceği için sırasıyla su ekleyin.

Beklenen çamuru kaşıyıp küçük fındık gibi yuvarlak bir şekil veriyoruz. Eliniz ıslanırsa kolayca şekillendirebilirsiniz. Tabii ki, istediğiniz şekilde döndürebilirsiniz.

Köfteler hazır olunca haşlanan tavuğu parçalayalım. Soğanı ince ince doğrayın ve bir tavada sıvı yağ ile kavurun.

Üzerine domates ve baharatları ekleyip salça kokusu çıkana kadar kavuralım ve üzerine sıcak su ekleyelim. Varsa tavuk suyu ekleyin.

Kaynayan et suyuna etleri ilave edip yumuşamasını bekleyin. Fazla pişmesine izin vermeyin.

Etler yumuşamaya başlayınca tavuğu ekleyip sertleşene kadar pişiriyoruz.

Son olarak damak zevkine göre tuz ve limon tuzu ekleyip başka bir zaman kaynatıyoruz.

Baharatlı Tavuk Köftelerimizi sipariş verebilirsiniz.

yapmaya çalışacağım

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın