10 Dakikada Erişte Çorbası Yapımı

10 Dakikada Erişte Çorbası Yapımı,

Ocağı orta ateşte açın ve tencereyi ocağa koyun.

Sıvı yağı döküp ısıtalım, salçayı kızdırılmış yağın içine koyup kokusu çıkana kadar kızartalım.

Salça kokusu, domates kokusunun etrafa yayıldığı anlamına gelir. Bu, domates kokusunun yayılacağı ve sonra kokunun kaybolacağı anlamına gelmez.

Salçanın kokusu mis gibi etrafa yayıldığında tencereye sıcak suyu yavaş yavaş ekleyelim, aynı anda karıştıralım, sade su yerine et suyu veya tavuk kullanabilir ya da sade su ve bulyon kullanabilirsiniz. , ama tavuk çorbası bu çorbaya daha çok yakışıyor 😉

Çorba suyunu döktüğümüzde tencerenin altını çok sıcak olacak şekilde yükseltelim ki çorbamız hemen pişebilsin.

Su kaynamaya başlayınca erişteleri süzün ve karıştırın.

Erişteler yumuşayana kadar sosumuzu pişmeye bırakalım ve ara ara karıştırmayı unutmayın yoksa sebzeler birbirine ve tencerenin dibine yapışacaktır.

Erişte yumuşayınca üzerine kuru nane, tuz ve limonu ekleyelim.

Bunun boyutunu zevkinize göre ayarlamak en iyisi olabilir.

Baharatlarıyla kaynayınca çorbayı ocaktan alıp ocağa koyabilirsiniz.

Not: Erişteler daha fazla su gerektiriyorsa çorbanın kıvamını biraz daha su ve baharat ekleyerek ayarlayabilirsiniz. Su ve baharatlarla kaynayan çorba servise hazır olacaktır.

Deneyecek olanlara bol şans

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın