10 yıllık Tarifler.net.tr! – Tarifler.net.tr – Pratik tarifler

Merhaba sevgili arkadaşım,

Tam 10 yıldır size “Merhaba sevgili dostlar” diyorum. 10 yıl şaka değil… 10 yıl bıkmadan usanmadan bu işi yapabileceğimi söyleseler kesinlikle inanmazdım. Tarifler.net.tr 10 yıldır evim, kalemim, işim ve sığınağım oldu.

Mutluyken çalıştım, üzgünken 3 kat daha çalıştım, kafam karışınca mutfağa gittim.

O kapıdan her seferinde daha parlak çıktım. daha rahat ve mutlu olsaydım, sevincimi paylaşacak tatlılar ve keklerle; Üzüldüysen, dağınık dolapta ne varsa…

10 yılda çok şey değişti. Benden her şey bir mutfak sırrı haline geldi. Beni de hiç aldatmadı, her seferinde benimkini ikiye katlamamı sağladı. Tanıdığım yüzlere veya henüz tanımadığım ve muhtemelen asla tanımayacağım milyonlarca insana açılmamı sağladı.

Öyle ki beklenmedik bir teşekkür maili ya da benimle gastronomiye olan ilgim nedeniyle üniversitede gastronomi okumaya başlayan bir takipçiyim. Benden kopanlar ya da benim gibi kariyerini tamamen değiştirmeye karar verenler… Yıllardır o kadar çok eve ve yüreğe misafir oldum ki, bu soruya cevap verebilmek benim boyumu aşıyor.

Sıfırdan başlayıp şu an bulunduğum yere geldiğimde (borç alarak yemek pişirme yolunda her şeyi riske atmak dahil), bunu yapabileceğimi hiç düşünmemiştim. Korku ve korku her zaman var olmuştur ve eğer Oğlak burcuysanız, güç dizlerinizin üzerindedir 🙂 Her zaman hayallerinizi hor gören ve “Rüya görüyorsun, uyan” diyen insanlar olacaktır. Hadi, omuzlarını düşürme. Bence çelişkiler bu dünyayı ayakta tutuyor.

Sloganım destek olmak değil, engel de olmamak. Yıllar geçtikçe bunun yapılacak doğru şey olduğunu daha iyi anladım. Kendinizi yeni bir yola çıkmaya hazır hissediyorsanız, bu yolun size yeni şeyler katacağını ve sizi daha mutlu edeceğini düşünüyorsanız, cesaretinizi toplayın ve gidin.

Ayrılış hikayemi buradan okuyabilirsiniz.

Her zaman dediğim gibi…

Çok sevgi, çok sevgi…

10 yıllık Tarifler.net.tr! Tarif malzemeleri

    125 gr tereyağı 175 gr toz şeker (1 su bardağı) 4 yumurta (orta boy) 200 ml süt (1 su bardağı) 1 yemek kaşığı elma sirkesi 2,5 su bardağı un 1 paket karbonat (10 gr) Yarım limon suyu (soda bikarbonat) 1 yemek kaşığı kırmızı (jel) 1 yemek kaşığı kakao (koyu olmasın)

Ara kaplamalar ve kaplamalar için:

    600 gram labne (200 ml saf su) krema (bir kutu) 1 su bardağı pudra şekeri

10 yıllık Tarifler.net.tr! Tarifi nasıl yapıyorsun?

1 bardak ılık sütün içine 1 yemek kaşığı elma sirkesini dökün, karıştırın ve yarım saat dinlendirin. Oda sıcaklığındaki tereyağını mikser dolabına alın. Pudra şekerini ekleyin ve şeker eriyene kadar çırpın. Eriyen ve krema kıvamına gelen karışıma yumurtaları teker teker ekleyin. (Biri karışınca diğerini ekleyin) Doğradığınız sütü ekleyin ve blender kabında sirke ile karıştırın. Un, gıda boyası ve kakaoyu ekleyin. Limon suyu ve köpüğü ile karıştırdığınız karbonatı ekleyin ve tamamen karışana kadar yüksek devirde karıştırın. Hazırlanan pandispanyayı 16 cm’lik yuvarlak bir kalıba dökün. 175 derecede 40 dakika, 160 derecede 25 dakika içi tamamen kuruyana kadar pişirin. Pişen pandispanyayı kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın. Pandispanya soğurken fondan, krema ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar çırpın ve buzdolabında soğumaya bırakın. Isınan pandispanyanın yükselen üstünü bıçak yardımıyla düzeltin (atmayın kekin üzerini kapatacağız), kalan kısmı da 4 eşit parçaya bölün ve biraz daha soğumasını bekleyin. Kremanın 1/3’ünü ayırıp kalanını sıkma torbasına alın. Pandispanya tabanını servis tabağına alın, ardından kremanın dörtte birini pres rulosundan pandispanyanın üzerine sıkın. Daha sonra diğer pandispanya katını kremanın üzerine yerleştirin ve diğer katlara da aynısını yapın. Bir spatula kullanarak pastayı krema ile kaplayın. Kesip kenara ayırdığınız pandispanyanın üzerini ufalayın ve bu kırıntılarla pastanın kenarlarını kaplayın. 1-2 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın