2 su bardağı un ile 10 kişilik nefis peynirli kurabiye tarifi



Kurabiye, Türk mutfağının en popüler atıştırmalık ve tatlısıdır. Ayrıca hamur işlerinin vazgeçilmez ürünleridir. Ancak kurabiye yapımı oldukça basit ve pratiktir. Sadece birkaç malzeme kullanarak bir tepsi dolusu kurabiye yapabilirsiniz.

Sizlere sunacağımız bisküvi tarifi de hem peynirli hem de çok lezzetli. Kahvaltıda, çayın yanında ya da sahurda ekmek yerine afiyetle yiyebilirsiniz.

Dersler

  • 1 yumurta
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 60 gr oda sıcaklığında tereyağı
  • 1/2 çay kaşığı yağ
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı beyaz un

İç harç bileşenleri

  • Bir kase beyaz peynir

en iyi malzemeler

  • 1 yumurta sarısı
  • Susam/Çörek otu

yapılışı

Öncelikle un hariç diğer tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. Ardından unu azar azar ekleyip yoğurun. Yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde ettiğinizde ceviz büyüklüğünde parçalar koparın.

Yuvarladığınız hamur parçalarının ortasını avucunuzun içine bastırın ve içini oyuk yapın. Beyaz peyniri ortasına küçük küpler halinde koyun. Tekrar yuvarlayın ve peyniri hamur parçasına bırakın.

Yağlı pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine dizin. Onları yumurta sarısı ile yağlayın. Üzerine çörek otu veya susam serptikten sonra 170 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin.

Yorum yapın