medyauzmani.com

Osmanlı mutfağından bademli Kişkol tarifi



Keşkol, Osmanlı mutfağına kadar uzanan leziz tatlılardan biridir. Hazırlanışı çok kolay olan kaskul, bir o kadar da lezzetlidir.

Özellikle hafif ve doyurucu bir tatlı arayanlar için harika bir alternatif olan keşkülün en bilinen tarifini sizler için hazırladık.

Kiskol genellikle pirinç unu ile hazırlanır. Ancak pirinç ununa badem tozu eklediğinizde daha lezzetli oluyor. Umarız denediğinizde beğenirsiniz. Afiyet olsun şimdi…

Dersler

  1. 5 su bardağı süt
  2. 1/2 su bardağı şeker
  3. 1/2 su bardağı ezilmiş badem
  4. 3 yemek kaşığı pirinç unu

en iyi malzemeler

  • Badem
  • yer fıstığı
  • Ateş

yapılışı

İlk olarak kuru malzemeleri tencereye ekleyin. Daha sonra karıştırarak sütü ekleyin. Yumuşak olduğunda orta ateşte karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. 15-20 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve uygun büyüklükte kaselere bölün.

Oda sıcaklığına gelen kekleri tamamen soğuyana kadar buzdolabında bekletin.

Servis ederken üzerine antep fıstığı tozu, badem ve nar taneleri serpin.

Keshkol tarifi ipuçları

Keşkoyu hazırlarken orta-kısık ateşte sürekli karıştırarak pişirin.

Keşkülü tam kıvam almadan ocaktan alın.

Pirinç unu yerine nişasta kullanmayı tercih ederseniz, hacmi bir çorba kaşığı azaltın.

Yorum yapın