3 malzemeli kakaolu şeker

3 malzemeli kakaolu şeker tarifi malzemeleri

  • 1 su bardağı süt (300ml ölçü bardağı)
  • 3 yemek kaşığı irmik
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • 2 yemek kaşığı şeker

yukarı:

  • 150 gr sütlü çikolata

3 malzemeli kakaolu şeker tarifi nasıl yapılır?

yemebaskı tarifi

  1. Öncelikle sütü, şekeri ve hindistan cevizini bir tencereye alıp çırpma teli ile karıştıralım.
  2. Daha sonra bu karışımı ocağa alıp ara ara karıştırarak koyulaşana kadar kürek ataşmanı ile karıştırmaya devam ediyoruz.
  3. Kara pudingi ocaktan alalım.
  4. Tatlıyı doldurmak için suyla ıslattığımız kahve fincanlarına muhallebiyi dökelim.
  5. Pudingi koyduğumuz kapları buzdolabında 1-2 saat tamamen soğuyana kadar bekletin.
  6. Dinlenen muhallebiyi tabağa çevirerek çıkaralım.
  7. Daha sonra bu tatlıyı Marie’nin banyosunda erittiğimiz çikolatanın içine dökelim ve servis tabağına alalım.

Afiyet olsun.

Not: Şekerin fincandan kolayca çıkması için bıçakla kenarlarından havası çıksın. Bu şekil daha kolay çıkacaktır.

Fotoğraflı 3 malzemeli kakaolu şeker tarifi

  • tatlı tarifi
  • kakao
  • Malzeme
  • kek tarifleri
  • uçurumlar
  • yemek tarifleri
  • tatlı tarifleri
  • tatlı:
  • Urfa yemekleri
  • Gıda
  • yemek tarifleri

sonraki haber:

çikolata topları

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın