medyauzmani.com

40 Gelin Tatlısı

40 Düğün Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

ölçü kabı 200 ml

  • 1 çay kaşığı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 5 su bardağı un
  • 1 poşet kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1-2 damla limon suyu

arasında:

  • 300 gram tereyağı

Açmak:

  • Mısır nişastası

içeri

  • 300 gram fındık

İçmek için:

  • 5 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • 1 dilim limon
40 düğün tatlısı tarifi nasıl yapılır

yemebaskı tarifi

<

böl>

  1. Macunu hazırlamak için süt, yağ, yumurta, sirke ve limon suyunu bir kapta karıştırın.
  2. Un ve kabartma tozunu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar iyice yoğurun.
  3. Hamuru 16 eşit parçaya bölün ve tatlı tabağı büyüklüğünde yuvarlayın.
  4. Her tarafını nişasta ile kaplayıp üst üste diziyoruz.
  5. Plastik sargı ile örtün ve bir saat dinlendirin.
  6. Ardından açabildiğiniz kadar 1 beze açın.
  7. Açtığınız hamuru bir kenara alın ve üzerini bir bezle örtün. Üç sayfayı da açın ve diğer sayfaya yerleştirin.
  8. Ardından aralarına az miktarda nişasta serpip üst üste dizerek folyoları tekrar yayın. (Bu noktada daha az nişasta serpersek katmanlar yapışır, fazla serpersek şeker bozulur (bunu ara sıra kontrol edin çünkü katmanları daha sonra ayıracağız).
  9. Bunu çok ince bir tabaka yuvarlamak için yapıyoruz. Ancak ince hamurları açmaya alışkınsanız 4 kat üst üste koymadan mümkün olduğu kadar geniş açabilirsiniz.
  10. Tereyağını erittiğinizden ve köpüğü çıkardığınızdan emin olun. Aksi takdirde, şeker üzerinde kahverengi lekeler görünecektir.
  11. Dört kat hamurları tek tek ayırın.
  12. Masanın üzerine bir parça hamur alın.
  13. Eritilmiş tereyağına 3-4 kat sıvı yağ sürün.
  14. Hamurun her tarafını yağladığınızdan emin olun. Üzerine diğer hamuru koyup tekrar boyayın. Aynı şekilde 4 kat yufkayı aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun.
  15. Üzerine kavrulmuş ve sulandırılmış fındıkların yaklaşık dörtte birini yayın.
  16. Ardından 3-4 parmak genişliğinde katlayarak rulo yapın.
  17. Ruloyu yarım çay bardağına kesin ve fırın tepsisine dizin. Kestiğiniz parçadan aynı şekilde yarım ay şeklinde yan yana kesin. Son olarak rulonun diğer tarafından parçaları aynı şekilde kesin.
  18. Kalan parçaları küçük bir tepsiye yerleştirin. (Ayrıca pişirilip içilecektir.)
  19. 16 yufkanın 4’ünü yaptıktan sonra kalanını 4’lü gruplar halinde aynı şekilde hazırlayın (dört grup 4’er kat hamur olacak)
  20. Kestiğiniz parçaları yağlı kağıdı açmadan tepsiye dizin.
  21. Kalan yağı tepsideki tatlının üzerine gezdirin.
  22. 160 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık bir saat, üst katı çıkana ve altı rengi çıkana ve içi pişene kadar pişirin.
  23. Tatlı fırında pişerken şerbeti kaynatın.
  24. Tatlıyı fırından çıkardıktan 5 dakika sonra sıcak şerbeti ilk ısısının üzerine dökün. (Tatlı sıcak, şerbet sıcak olmalı) İçtikten sonra servis edebilirsiniz.

Not: *Şekeri yarım boy yaptım. Siz de ihtiyacınıza göre yarım boy yapabilirsiniz. *İçindeki ceviz de bu tatlıya çok yakışıyor. Evde fındık olduğu için fındıkla yaptım. * Yağ miktarı fazla ise piştikten sonra daha fazla şerbet tüketin.

Resimli 40 gelin tatlısı tarifi

40 Gelin Şekeri yazısı ilk olarak Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da son anda yer aldı.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın