5 Çıtır Çıtır Kek Tarifi için Malzemeler
- 200 ml ılık süt
- 20 gram yaş maya
- 300 gram bir
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1.5 çay kaşığı tuz
Sosu hazırlamak için:
- Yarım çay kaşığı pekmez
- Yarım su bardağı su
bulmak:
- kavrulmuş susam
5 Çıtır Simit tarifi nasıl yapılır?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Bir karıştırma kabına ılık süt ve mayayı ekleyin ve maya eriyene kadar karıştırın.
- Ardından tuzu ve unu ekleyip yoğurun.
- Daha sonra ele yapışması için tereyağını ekleyin ve (normal) hamur yoğurduktan sonra sıvı yağı ekleyip yoğurmaya devam edin, elinizi hamurdan çıkarın, üzerini örtün ve bir saat bekletin.
- Derin bir kaba pekmezi ve suyu ekleyip karıştırın.
- Hamur mayalandıktan sonra tezgaha biraz un koyun, 5 adet çubuk şeker alın ve üzerini örtün.
- 10 dakika dinlendirip içimi rahatlatan bezeyi elinizle yılan gibi uzatın ve yaklaşık 1 metre kadar açtıktan sonra ikram ettiğiniz ekmeğin şeklini verin.
- Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizip üzerini temiz bir torba veya bezle örtün.
- 5 kek oluşturduktan sonra lütfen keklerin üzerini 20-30 dakika kapalı bırakın.
- Daha sonra her iki tarafını pekmez suyuna batırın ve her tarafını susamlayın.
- 240 derecelik ters çevrilmiş fırında fırının alt katına bir tencereye su koyup altın sarısı olana kadar pişirin.
Resimli 5 Çıtır Simit Tarifi
Madde 5 Çıtır Simit ilk kez Urfa Haber’de yer aldı – tarifler.net.tr – Urfa Son Dakika.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]