500 yıllık lezzet! En ünlü Türk tatlılarından biri olan Hoshmrim tarifi



Geleneksel Türk tatlıları günümüz sofralarının vazgeçilmezleri arasındadır. Ege mutfağında yaygın olarak tüketilen Höşmerim tatlısı, mutlaka yenmesi gereken lezzetler arasında yer almaktadır. Hafif ve lezzetli olması onu bir adım öteye taşıyor.

Habertürk’ün paylaştığı; Höşmerim tatlısının tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Arkadaşlarınızla da paylaşabilirsiniz

Höşmerim şeker malzemeleri:

2 paket mozzarella peyniri

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı irmik

1 yemek kaşığı un

1.5 su bardağı şeker

2.5 su bardağı süt

2-3 damla sarı gıda boyası

Hoshmrim yapımı:

Genelde çok basit olan bu tatlı tarifini hazırlarsanız bu işlemlere göre tatlıyı tamamen yapmış olursunuz.

Peyniri ve tereyağını tavaya koyun.

5-6 dakika pişirin.

Erimeye başlayınca irmik ve unu atıp 5 dakika kavuruyoruz.

Daha sonra şekeri ilave ediyoruz.

3-4 dakika bu şekilde pişirin.

Şeker yumuşayınca sütü ve gıda boyasını ekleyip hafif kaynamaya bırakın.

Servis tabaklarına aktarın.

Soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

Kilit nokta:

Höşmerim tatlısına sarı renk vermesi için biraz safran da ekleyebilirsiniz.

Dilerseniz üzerine fındık veya fıstık ezmesi serpebilirsiniz.

Kaynak: Haberturk.com

Yorum yapın