medyauzmani.com

Bulgur Pirinç ve Mercimek (Farklı Bir Lezzet İsteyenler İçin)

Merhaba arkadaşlar

Bugün size farklı bir pilav tarifi vereceğim. Bulgurlu yeşil mercimek pilavı. Mercimek, bulgur, salça ve zeytinyağı içerir. Çok besleyici bir pilav. Hem çocukların hem de yetişkinlerin severek yediği pilavı denemenizi öneririm. O halde sırrı açıklayayım. Gelelim tarife 👍

Öncelikle bu pilavı yeşil mercimekle yapmanız gerekiyor. En önemli şey yeşil mercimek.

Mercimekleri bir kaseye alalım. Taş varsa kaldıralım. Ardından filtrede iyice yıkayın ve tozu alın.

Ardından mercimekleri tencereye alıp üzerine su ekleyip ocağın altını açalım.

Su kaynayınca mercimeklerin tadına bakalım. Biraz yumuşayınca bir yemek kaşığı fıstık ezmesini ekleyelim ve aynı zamanda bulguru da tencereye ekleyelim. Tuz ve karabiber serpin, iyice karıştırın ve kapağı kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 15-20 dakika. kadar bekleyelim.

Pirinç kuru ise pişmiş demektir. Pirinçte hala su varsa beş dakika bekleyelim. tekrar pişirene kadar.

Ardından ayrı bir sos tavasında pişen pirincin üzerine zeytinyağını ekleyip iyice ısıtalım.

Pişen pirinci ilave edip tekrar pilavı karıştıralım. Bazı arkadaşlarınız da böyle bir pilavda soğan sevebilir. Daha sonra kuru soğanları yağın içine koyup sıkarak bu şekilde tencereye ilave edebilirler. Buraya sadece zeytinyağı eklenir.

Tencerenin kapağını en az 5 dakika kapatın.Yaklaşık 10 dakika. Tadı güzel olana kadar yükselmesine izin verin. Ardından turşu ve ayran ile servis edebilirsiniz.

Bulgur ve mercimek pilavı servise hazır.

Deneyenlere hayırlı olsun, selam ve sevgilerimle..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın