Acı Biber – En Sevdiğim Yemek

Acı Biber tarifi için biberlerin çekirdeklerini çıkarıp güzelce yıkayın. Fasulyeleri yıkasanız bile bazıları reçel içinde kalabilir, bu bir sorun değil.

Süzülen biberleri küçük küçük doğrayıp tencereye alın. Pudra şekerini dökün ve birkaç saat bekletin.

Daha sonra suyu ekleyip pişirmeye bırakın.

Karanfil ve kakuleyi ekleyip orta ateşte kaynatın. Ortasını karıştırın ve baloncukları çıkarın.

Kaynamaya başlayınca altını kısın ve 15-20 dakika pişirin.

Reçel karışımına gelince limon ekleyin, beş dakika kaynatın ve ocaktan alın.

Kızıl reçeli masanıza otursun.

Sıcakken kavanozlara dökün ve bir kapakla sıkıca kapatın.

Bu arada kavanozlar ve kapaklar steril yani mikropsuz olmalıdır. Kavanozları ve kapaklarını mutlaka bir süre sıcak suda bekletip temiz bir bezle silin.

Acı Biber Reçeli hazır.

Herkese iyi eğlenceler.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın