Acıbadem Aromalı Damla Çikolatalı Kek Nasıl Yapılır? Ayrıca size fikir verecek 8 yorum var. Tarif püf noktaları, binlerce tarif ve daha fazlası… tarifler, kekler, kekler
6 5 5 1
Dün Cumartesi günü gerçekleştirdiğimiz etkinlikten ve etkinlik için yaptığım pastadan bahsetmiştim. Bu keklerden biri de acı badem aromalı çikolatalı kek. Etkinliğe katılan blogger arkadaşlarımın merak ettiği pasta tarifi 🙂
Hemen yayınlayacağıma söz verdiğim için vakit kaybetmeden paylaşıyorum.
Vanilya aroması yerine acı badem kullanmamın asıl sebebi sevgili eşimin yeni tatlar keşfetmeye meraklı olması 🙂 Bu tarifte kullandığım aromayı marketlerde bulabilirsiniz. Tarifin fotoğrafını da ekliyorum.
Aşk…
İçerik Tablosu
Acıbadem Tarifi Malzemeler Çikolata Aromalı Damla Kek
- 3 yumurta 3/4 su bardağı toz şeker (1 su bardağından 2 parmak eksik) 1 su bardağı fındık yağı (1 su bardağından 2 parmak eksik) 2,5 su bardağı un 3 damla badem aroması 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya şekeri 3/4 su bardağı yoğurt (2 1 su bardağından bir parmak eksik) 1 su bardağı damla çikolata
Damla Aromalı Acıbadem Pastası nasıl yapılır?
Şeker ve yumurtaları bir çırpma teline koyarız, karışım beyazlaşır (şeker tamamen eriyene kadar), önce damlar ve ardından yüksek hızda çırparız. Çırpılan yumurtalara yoğurt ve fındık yağını ekleyip düşük devirde çırpmaya devam edin. Un, macaron ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. En son kabartma tozunu ve damla çikolatayı ekleyip iki kez daha karıştırın. Kek kalıbını yağlayın ve karışımı kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 30 dakika pişirin. Bir kürdan veya bıçak yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz. (Kürdan ıslak çıkarsa birkaç dakika daha pişirin.) Kek tamamen soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve dilimler halinde kesin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]