Açık Pamuklu Börek – Tatlılarım

Pamuklu Pasta Puf Tarifi için,

Ilık süt, maya ve bol şeker karıştırılır.

Yağ, 1 yumurta, ikinci yumurta akı ve tereyağını ekleyip karıştırın.

Unu ekleyip kontrol edin. Unu ekleyip tahta kaşık yardımıyla toplamaya başlıyorum sonra yoğurmaya başlıyorum.

Kek gibi keklerde hamurun iyi yoğrulması çok önemlidir. En az 7-8 dakika. Yoğurulan hamurun üzerini örtüp bir saat mayalanmaya bırakın.

Fermantasyondan sonra, maya kokusu kalmayacak şekilde havalandırın.

Limon rengi bezeleri hamurdan alıp yuvarlayın ve bir süre sonra iki tepsiye alın ve tepsinin kabarması için 1/2 saat bekletin.

Keklerle bir bardak su arasına bastırarak yağlayın ve iç harcı koyun. Yumurta sarısına süt ekleyin, karıştırın ve ekmeğin kenarlarını fırçalayın.

Üzerine susam veya çörek otu serpip 200°C fırında 30-35 dakika pişirin. kahverengi olana kadar pişirin.

Pamuklu Pastayı açın hazır.

Deneyenlere başarılar..

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın