medyauzmani.com

Ayva ve Karanfil Reçeli – Tatlılarım

Gizli Reçel Reçeli Hakkında,

Ayvalar soyulur, küpler halinde kesilir ve limonlu suya konur.

Ardından ayvalar, karanfiller, şeker ve su geniş bir tencereye alınarak ağzı açık olarak pişirilir.

Öncelikle yüksek ateşte kaynayana kadar pişirilir.

Kaynayınca süzülür ve tereyağında pişirilir.

Köpüğü çok değil ama olduğu zaman kaşık yardımı ile alınır.

Bu şekilde bir saat pişirilir.

Pişirdikçe iyi karamelize olur ve rengi koyulaşır.

Sobayı çıkarmadan 15 dakika. Önce limon suyunu ekleyip pişirmeye devam edin.

Bu sürenin sonunda piştikten sonra kavanozlara konur ve kullanılmayan bir kapakla ağzı kapatılır.

Uzun süre saklayabilirsiniz.

İstediğiniz zaman açıp yiyebilirsiniz.

Ayva Reçeli hazır.

Afiyet olsun 🙂

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın