Acılı ekşili çorba – Tarifler.net.tr – pratik tarifler

Sıcak ve ekşi çorba, kış aylarının olmazsa olmazı ve daha çok Çin eriştesinin çorba yerine yaptığımız modern, vejeteryan versiyonu gibi. Hele boğaz ağrınız varsa, vücudunuz burkuluyorsa, ateşiniz varsa ya da yoksa… Üşüyorsanız, size bir anda kemiklerinizi ısıtmaya yetecek kadar enerji veren tam bir şifa kaynağı.. Bence.

Malzemelerde de söylediğim gibi bu çorbayı yaparken tavuk veya sebze suyu kullanırsanız her çorbada olduğu gibi çok daha iyi sonuç alırsınız.

Hatırlanması gereken en önemli şey, kullanacağınız biberlerin çekirdeklerini çıkarmanızdır, eğer çıkarmazsanız içemeyecek kadar acı olabilirler. Soya sosu tuzlu olduğu için tuz miktarına da dikkat edin ve sadece gerektiğinde ekleyin.

Aşk…

Acılı ekşili çorba tarifi için malzemeler

    4 kemiksiz tavuk budu (doğranmış veya kuşbaşı doğranmış) 250 gr erişte 4 yemek kaşığı zeytinyağı 3 yemek kaşığı taze zencefil (ince doğranmış) 2 acı biber (çekirdekleri çıkarılmış ve ince doğranmış) 6 kestane mantarı (ince dilimlenmiş) 5 yemek kaşığı soya sosu 4 yemek kaşığı pirinç sirkesi (ayrıca elma sirkesi) 1,5 yemek kaşığı nişasta (3 yemek kaşığı su ile açılmış) 1,5 avuç soya filizi 4 yeşil soğan (ince doğranmış) 1 orta boy havuç 4-5 beyaz lahana yaprağı 2 diş Sarımsak Tuz soya sosu) 1200 ml sıcak tavuk veya sebze suyu

Acılı ekşili çorba tarifi nasıl yapılır?

Yeşil soğanın yeşil yapraklarını kesiyoruz. Zencefili, ardından Meksika biberini bir karıştırıcıda ince ince doğrayın. Ardından havuçları jülyen doğrayın. Hemen ardından beyaz lahana ve mantarları robot yardımıyla doğrayın. Bir tencerede erişteleri paketin üzerindeki talimatlara göre pişirin. Soğuk suda durulayın, hafifçe yağlayın ve servis edeceğiniz kaselere bölün. Tavayı ısıtın ve yağı ekleyin. Yağ kızınca zencefil ve biberleri ekleyin. 3-5 saniye kızartın. Buna tavuğu ekleyin ve 5 dakika daha soteleyin ve tavuk kahverengileşince sarımsağı ekleyin ve 1 dakika soteleyin. Sebze veya tavuk suyu ekleyin ve kaynatın. Isıyı azaltın ve havuç, lahana, mantar, soya sosu ve pirinç sirkesini ekleyin. Ateşi tekrar arttırın, kaynamaya başlayınca nişastayı ekleyin. Kalınlaşana ve kalınlaşana kadar karıştırın. Bu noktada tadına bakın, gerekirse biraz tuz ekleyin. Soya filizlerini ve doğranmış taze soğanın 3/4’ünü ekleyin ve karıştırın. Çorbayı eriştelerin üzerine dökün, kalan yeşil soğanlarla süsleyin ve servis yapın.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın