Tarif bu saatte 3:00’te mi yayınlandı? Söylemeyeceksin söyleme! Güç çalışması dediğimde bu aralar çokça kalkıyorum. Sadece rahatlamak için 2 kelime yazıyorum 🙂 Barbeküye de 1 gün kalmıştım bile. Biraz gergin ol, Gary…
Esme salatası gerçekten mezelerin kralıdır. Gerçek bir meze olduğuna göre kesinlikle acı olması gerektiğini düşünüyorum ama ne yazık ki midem ağrıya dayanıklı değil.
Bu yüzden fırsat buldukça püreli salatamı kendim yapıyorum çünkü fazla pişirdiğimizde hep daha acı oluyor.
Püreli salata yapmak çok kolay ama dökülüp tabakta yüzmemesi için çok keskin bir bıçağa ihtiyacınız var.
Bu konunun gerçek mutfak sırrı keskin bir bıçaktır. İşin gerçek ustası tabi ki çizgiler kullanır ama maalesef evde böyle keskin çizgiler yok. Bıçak ne kadar keskin olursa salatanız o kadar az sıvı olur çünkü keskin bıçak salata malzemesini ezmeden kolayca parçalara ayırır.
Aşk…
İçerik Tablosu
Acılı Esme Tarifi İçin Malzemeler (Esme Salatası)
- 3 adet orta boy domates 1 adet orta boy kuru soğan 2 adet yeşil biber (çok acı olmasını isterseniz yeşil biber kullanabilirsiniz) 1 tutam taze nane 2 tutam maydanoz 1 yemek kaşığı pul biber 1 çay kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu Tuz
Acılı Esme Tarifi (Esme Salatası) nasıl hazırlanır?
Domateslerin kabuklarını soyun, isterseniz çekirdeklerini çıkarın ve ardından keskin bir bıçakla doğrayın. Soğanı soyun ve ince doğrayın. Biberleri uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarın ve nane ile birlikte soğan büyüklüğünde doğrayın. İstenirse, tüm malzemeleri tekrar birlikte doğrayın, suyu süzün ve büyük bir kapta baharatlarla karıştırın. Son olarak limon suyu ve zeytinyağı ile karıştırılarak servis edilir.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]