Açılış Analistleri – Tarifler.net.tr – Pratik Tarifler

Bugün kalkar kalkmaz kahvaltımı yapmadan önce mutfağa gittim ve hamur yoğurmaya başladım. Aslında bu benim ilginç alışkanlıklarımdan biri ve sanırım bu alışkanlığı ekşi mayalı ekmek yaparken edindim.

Kalk, yüzünü yıka, mutfağa gir, hamuru yoğur, mayalanmaya bırak ve kahvaltını yap. Zaman zaman hamuru kontrol edip günlük işlerinizi ve yazışmalarınızı yapın. Sonra tekrar tekrar…

Bugün çok meşgul olmadığım için mutfakta daha çok vakit geçirme fırsatım oluyor. Mahlebin hendeklerinde puf elmalı çörekler yaptım.

Yarın sizlerle paylaşmayı planlıyorum. Aşk…

Mahlab tarifi açmak için malzemeler

    2 yumurta (bir sarısı) 1 su bardağı süt (200 gr) 1,5 çay kaşığı sıvı yağ Yarım paket yaş maya Yarım çay bardağı toz şeker (50 gr) 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tatlandırıcı 4 su bardağı un

yukarı:

şekil vermek:

    2 yemek kaşığı margarin

Mahlably’nin editoryal tarifini nasıl hazırlıyorsunuz?

Sütü biraz ısıtın (parmaklarınızı yakmayacak sıcaklıkta), toz şeker ve mayayı ekleyin ve maya ve şeker eriyene kadar karıştırın. 5-6 dakika bekleyin. İçine maya ve şekeri ilave ettiğiniz ılık sütü kalan tüm hamur malzemeleri ile birlikte yoğurma kabına alın. Hamur başlığını stand miksere takın ve hamur bir araya gelene kadar yoğurun. Hamurun üzerini kapatın ve önceden 50 dereceye kadar ısıttığınız fırına verin. Hamuru bir saat kadar kabarmaya bırakın. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp hafif unlayarak beze yapın. Elinize biraz margarin alarak bezeyi yuvarlayın. Bir kenarda yuvarlayarak biraz kesin ve yuvarlayın. Tüm bezelere aynı işlemi yaptıktan sonra fırın tepsisine aralıklarla dizin. Önceden 50 dereceye ısıtılmış fırında 40 dakika daha pişirin. Yükseltilmiş siperleri fırından çıkarın, yumurta sarısı ile fırçalayın ve susam serpin. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Fırın ısınınca bezeleri fırına verin ve üzeri tamamen kızarana kadar pişirin.

Diğer gönderilerimize göz at

[wpcin-random-posts]

Yorum yapın