Nutella ile özel günlerimizin ikinci lezzetli tarifi Nutella ile açılıyor. Nutella böreğinden daha çekici bir tarif olduğunu düşünüyorum. Normalde hazırladığımız delik kadar yumuşak ama cezbedici 🙂
Hamurun iyi mayalanması çok önemlidir, bu nedenle birleşik sıcaklık ne kadar yüksek olursa o kadar iyidir. Bir diğer önemli nokta da hamuru ince açın ama yırtmadan ne kadar ince açarsanız o kadar yumuşak olur.
Tarifi hazırlarken gördüğünüz eller sevgili Özlem’e ait 🙂 Kalan fotoğrafları Flickr’a ekledim, galeriye buradan ulaşabilirsiniz.
İçerik Tablosu
Nutella Sarma Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr un 250 ml. Su 75g Şeker 25g Yaş maya 12.gr. tuz 50 ml. sıvı yağ 1 yumurta 200 gr. oda sıcaklığında tereyağ (bezeleri açmak için) 500 gr. Nutella
Rolling Nutella tarifi nasıl yapılır?
Unu derin bir karıştırma kabına alın. Üzerine tuz ve şekeri ekleyip karıştırın. Unun ortasında bir delik açın. Mayayı biraz su ile eritip un ile açtığınız havuzun ortasına döküyoruz, yağı ve suyu ekleyip yoğuruyoruz. Yoğurma kabından sızan yumuşak bir hamur elde ettiğinizde hamuru un tezgahına alın biraz daha yoğurun ve rulo haline getirin. Bezeyi 9 eşit parçaya bölerek hazırlayın. Üzerini streç filmle kapatıp 15 dakika mayalanmaya bırakın. Mayalanan bezeyi masaya alın ve üzerine tereyağı sürerek yırtmadan mümkün olduğunca ince yayın. Açtığınız hamurların ortasına 1-2 yemek kaşığı Nutella sürün. Ardından resimdeki gibi çevirin ve döndürün. Tüm bezelere aynı işlemi 3-4 cm aralıklarla tepsiye yerleştirerek uygulayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam serpin ve önceden 50 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika mayalandırdıktan sonra 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]