Açılış Tarifi Malzemeler (Tel ile Ayrılmış)
- 2 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yağı ölçmek için 1 su bardağı su
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk çay kaşığı tuz
- 1 paket yaş maya
- 2 yumurta akı
- 9 su bardağı un
aralarında sürmek için;
- Margarin (beze başına 1 çay kaşığı)
yukarı ;
- Anemon
üst için
- 2 yumurta sarısı
- 1 çay kaşığı pekmez
Açma tarifi nasıl yapılır (tel ile ayrılmış)?
yemebaskı tarifi
<
böl>
- Öncelikle süt ve su yapışkan olmayan bir kıvama gelene kadar ısıtılır ve daha sonra bir karıştırma kabına aktarılır.
- Yağı içine dökün ve karıştırın.
- Bu karışıma maya konur ve mayanın 5 dakika aktif kalması beklenir (bu adım önemlidir).
- Yumurta akı bu aşamada eklenir.
- Maya kabarınca unu eleyin, ekleyin, tuz ekleyin ve iyice yoğurun.
- Elde edilen hamur biraz ele yapışmalıdır.
- Ağzı kapatın ve en az 45 dakika mayalanmasını bekleyin, mayalanma süresi uzayabilir veya azalabilir.
- Beze ekşi mayadan yapılır.
- Ellerimiz iyi yağlanır.
- Hamur elle yuvarlanır.
- Hamurun içine bir çay kaşığı margarin sürün.
- Ghee’nin içeride kalması için dairesel bir şekilde sarılır.
- Kıvrıldıktan sonra birleştirilir ve tepsiye dizilir.
- Tüm bezelere aynı işlem uygulanır.
- Maya tepsisinin iyi olması için üzeri kapatılır.
- Tepsiye mayayı alan hamurun üzerine yumurta sarısı ve çırpılmış pekmezi iyice sürün.
- Üzerine bir haşhaş atılır.
- 180 derecelik fırında altın sarısı olana kadar pişirin.
Bildiğim tüm hileleri yazmaya çalıştım, deneyen herkese afiyet olsun.
Resimlerle açma (teli ayırma) tarifi
“Açılış” metni ilk olarak son dakika Urfa Haber – tarifler.net.tr – Urfa’da çıktı.
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]