Yumuşacık bir tarif açmak için malzemeler Malzemeler çok az
150 ml ölçü kabı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 2 yemek kaşığı şeker
- 80 gram tereyağı
- 2 yumurta sarısı 1
- 1 maya
- 1 çay kaşığı tuz
doldurmak
- 5 patates
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 parça maydanoz
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
Az malzeme ile hazırlaması kolay bir tarif nasıl yapılır?
kartal değilTarifler.net.tr
- Hamur için maya, süt eriyene kadar bekletilir.
- Daha sonra tereyağ hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Ardından tereyağını ekleyip yumuşak bir hamur olana kadar yoğurun ve hamuru iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.
- Ekşi mayadan mandalina büyüklüğünde bezeler hazırlanır.
- Patatesleri haşlayın, soyun, baharatları ekleyin ve zeytinyağı ile karıştırın.
- Bezeyi elimizle açıp ortasına bir adet patates koyup elimizle yuvarlıyoruz ve şekil verip fırın tepsisine diziyoruz.
- 20 dakika Çin mayası yapalım üzerine yumurta sarısını sürüp çatalla şekil verelim.
- Önceden 190 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.
Fotoğraflı çok az malzemeli yumuşak tarif açın
Diğer gönderilerimize göz at
[wpcin-random-posts]